Els regidors de Guanyem atenen els mitjans en una imatge d’arxiu. Foto: Guanyem

El grup municipal de Guanyem ha obert ara la porta a formar part del nou govern amb el PSC. En un comunicat fet públic aquest dilluns, la formació emplaça els socialistes a construir un executiu “de concentració amb lideratge plural” i amb la participació dels setze regidors de les forces de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona.

“És el moment de fer les coses diferent, amb majories, amb transparència, amb confiança. Seria decebedor que la moció només servís per canviar un alcalde en minoria per un altre alcalde, també en minoria”, apunta la portaveu del grup, Nora San Sebastián, que ja s’ha posat en contacte amb el líder socialista Rubén Guijarro per concretar una reunió formal.

Aquest posicionament del partit anticapitalista planteja un gir en les negociacions per a la configuració del futur govern de la ciutat, després que dimecres passat assegurés en un altre comunicat que la “crisi de confiança” entre Guanyem i el PSC no deixava marge per negociar l’entrada dels seus quatre regidors a l’executiu que liderarà a partir del 8 de novembre Guijarro. Sobre aquest canvi de rumb, la formació argumenta que en aquell moment era “prioritari” acordar la moció de censura sense entrar en un “debat per les cadires” i que es va decidir posposar les converses per treure aquesta pressió de la taula de negociació.

El pacte de govern, més a prop

En paral·lel, la resta de forces de l’oposició continuen treballant per poder conformar un govern el més ampli i estable possible, tal com van apuntar els diferents grups després de la formalització el passat divendres de la moció de censura a Xavier García Albiol. Precisament, fonts pròximes al cas apunten que el pacte per a l’entrada a l’executiu dels comuns, ERC i JxCat estaria molt a prop de concretar-se.