El regidor socialista Rubén Guijarro atén els mitjans en una imatge d’arxiu. Foto: Arxiu

Nou gir de guió en les negociacions per la moció de censura a l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. El grup municipal de Guanyem Badalona en Comú ha decidit cedir els seus vots per facilitar la investidura del socialista Rubén Guijarro, però ja ha anunciat que no formarà part del nou govern de coalició.

“No hi ha prou confiança, no es donen les condicions per fer ara mateix una coalició de govern amb el PSC, però sí que garantirem el relleu a l’alcaldia i l’estabilitat”, assenyala al respecte la regidora Nora San Sebastián, que afegeix que existia un preacord per a una estructura de govern compartit amb el PSC que la formació liderada per Guijarro no hauria ratificat en la primera trobada a cinc bandes amb la resta de forces de l’oposició celebrada aquest dimarts.

Segons defensa Guanyem en un comunicat, en els contactes previs a aquesta primera trobada formal s’hauria preacordat amb “interlocutors validats pel PSC” una proposta d’estructura de govern col·legiat i compartit, que donava igualment l’alcaldia als socialistes. Tanmateix, sempre segons la versió de Guanyem, l’equip negociador del partit liderat per Guijarro no va donar validesa a aquesta proposta en la reunió amb la resta de grups.

“S’ha estat negociant en fals, i aquestes passes en fals han generat una crisi de confiança que no deixa cap marge per negociar la nostra entrada al govern Guijarro”, explica l’equip negociador de Guanyem. Davant d’aquest escenari, l’assemblea dels municipalistes dona llum verd als regidors perquè donin suport “a qualsevol candidat” que presenti la moció de censura “sense cap mena de condició”.