Els regidors de Guanyem ja han signat la moció de censura. Foto: Guanyem

Els grups municipals de Guanyem i JxCat han signat aquest dijous al matí la moció de censura per fer fora Xavier García Albiol de l’alcaldia de Badalona. Tal com ja avançaven ahir fonts de les respectives formacions implicades a Línia Nord, la previsió és que durant el dia d’avui els setze regidors dels diferents partits de l’oposició s’acostin a l’Ajuntament per fer efectiva aquesta signatura.

Els primers regidors a signar la moció de censura a primera hora del matí han estat els quatre edils de Guanyem, que poques hores després d’iniciar la negociació amb la resta de partits anunciaven que donarien suport a la investidura del socialista Rubén Guijarro, però que no formarien part del nou govern per falta de “confiança” amb el PSC. També el regidor de JxCat, David Torrents, ha acudit aquest matí al consistori per signar la moció, que ahir ja avançava que no es donen les condicions perquè el seu partit entri en un govern previsiblement format per socialistes i comuns.

La previsió és que tots els regidors signin la moció entre avui i demà per poder presentar el document el mateix divendres. Si es confirmen els pronòstics, el Ple d’investidura del nou alcalde de Badalona podria celebrar-se el pròxim 8 o 9 de novembre.