Guanyem Badalona en Comú ha fet balanç del primer mes del nou govern d’Álex Pastor, durant el qual “s’han aturat projectes importants”, afirma l’exalcaldessa Dolors Sabater, com “el seguiment del pressupost participatiu, les contractacions d’obres o les reunions amb la comunitat educativa”. Lamenten que el nou govern tingui l’Ajuntament “paralitzat” i “sense rumb”, amb compromisos adquirits durant aquests tres anys que ara han quedat aturats, com la taula de contractacions, el pla estratègic feminista o la reunió amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló. Un “retrocés en la remuntada que vivia la ciutat”, ha afirmat Sabater en una trobada amb periodistes avui al matí.

L’exalcaldessa també ha acusat el nou executiu de deixar escapar 14 milions d’euros per construir un parc públic d’habitatge, una quantitat que, diu, ara s’utilitzarà per pagar el deute municipal. “L’Ajuntament torna a estar al servei de la banca”, ha sentenciat Sabater. Des del capdavant del grup municipal, insta Pastor a buscar fórmules dins la legalitat per recuperar aquests diners, tal com argumenta que es va fer l’any passat: “Vam desafiar la Llei Montoro i vam reservar vuit milions d’euros destinats íntegrament a habitatge, però cal valentia política”.

Un mes després de la moció de censura, Sabater insisteix que “encara no sabem quin projecte té aquest govern, quin és el pacte secret amb el PP o què faran amb els pressupostos”. Pel que fa precisament als comptes municipals, Guanyem ha ofert el seu projecte al PSC: “Tenen els nostres vots”. En aquest sentit, demanen que el nou govern presenti una nova proposta o aprovi la que va redactar l’anterior executiu.