auditori

L’auditori té una capacitat per 300 persones. Foto: Tiana Antica

L’auditori a l’aire lliure de la Masia Can Reon de Tiana ha estat al centre de la polèmica des de la seva creació. Des d’una de les finques veïnes, Ca l’Andreu, denunciaven fa unes setmanes el cas d’aquesta construcció perquè, diuen, “és il·legal” en un lloc com la Serralada de Marina, que és una zona d’alt interès ecològic i paisatgístic.

En aquest auditori, amb capacitat per a 300 persones, s’han celebrat dos concerts, al maig i el setembre de 2022, i està previst que hi hagi un festival al maig.

Segons un informe de la Diputació de Barcelona sobre la realització del concert celebrat al setemebre al qual ha tingut accés aquest diari, s’explicita que s’ha d’assegurar que no es pertorba la flora i la fauna de la zona, especialment “en zones de nidificació d’ocells i en èpoques de cria o que puguin afectar els hàbits d’algunes espècies d’interès”.  A més, diu el document, “es recomana abstenir-se de realitzar activitats amb impacte sonor entre els mesos de gener i juliol”. Des de Can Reon, per la seva banda, asseguren a Línia Nord que segueixen tots els passos corresponents quan fa alguna activitat i que sempre han demanat els permisos necessaris a l’Ajuntament. Respecte de la pedrera, expliquen que van obtenir els permisos per adequar-la i evitar despreniments. La graderia, afegeixen, “és provisional” i actualment “està en procés de legalització amb l’Ajuntament”. Pel que fa a les acusacions de no complir amb els requisits ambientals de la Serralada de Marina, asseguren que la Diputació ha aprovat les seves peticions de concerts. A més, diuen, “no és la seva activitat principal” i es faran de forma esporàdica.

L’Ajuntament, per la seva banda, matisa les paraules de Can Reon i assegura que estudiarà si legalitza o no la graderia, però de moment nega que estigui en procés de legalització.