El temporal ha fet aflorar runes a diverses platges badalonines. Foto: Ajuntament

El govern espanyol s’encarregarà de recuperar el litoral badaloní malmès pel pas del recent temporal Cèlia. Així ho han confirmat avui representants del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en una reunió telemàtica amb els ajuntaments de Badalona i Montgat. La trobada -que ha comptat amb la participació dels alcaldes Rubén Guijarro i Andreu Absil- ha servit per ratificar el compromís de l’Estat per a l’adequació de les platges afectades de cara al cada cop més pròxim inici de la temporada d’estiu.

Entre les diferents mesures acordades, el govern espanyol assumirà la retirada de les restes d’antigues edificacions que han aflorat a les platges badalonines del Cristall i del Pont d’en Botifarreta a causa de la pèrdua de sorra provocada pel Cèlia. En aquest sentit, les administracions també treballen per trobar una solució per recuperar la platja de la Barca Maria, que amb el pas de l’últim temporal pràcticament ha desaparegut.

Ambdós alcaldes han celebrat la posada en marxa de les tasques per garantir la utilització de les platges durant la temporada d’estiu i també han destacat la predisposició de l’Estat d’explorar possibles actuacions a mitjà termini que permetin estabilitzar el litoral de la zona i evitar que estigui tan condicionat pels diferents fenòmens meteorològics. Una de les mesures que estan sobre la taula de les administracions és el llargament reclamat trasllat de la línia fèrria de la costa a l’interior.