Al solar de Can Llamas s’hi hauria d’instal·lar el Corte Inglés i el nou edifici judicial. Montse López

El futur edifici judicial que s’ha de construir al solar de Can Llamas, al barri de Coll i Pujol, continua fent passes enrere. Aquesta setmana, l’empresa pública GISA ha cancel·lat el contracte de licitació de la redacció del projecte que es va obrir el mes de juliol del 2010. Aquesta cancel·lació es fa a partir de les ordres de la Generalitat de Catalunya, que ja havia anunciat que aplicaria retallades en el Departament de Justícia. Tot apunta a què les modificacions pressupostàries del govern català afectaran a l’inici del projecte judicial de Badalona. De fet, el procés ha avançat amb retard des que es va iniciar ja que la previsió era que les empreses presentessin les seves ofertes fins el 18 d’octubre i l’obertura de pliques havia de ser a finals del 2010.

La redacció del projecte va sortir a concurs amb un pressupost d’1.409.905 euros destinat a la construcció d’aquest equipament que ha d’acollir els dotze jutjats de la ciutat repartits en tres seus diferents i que podia incloure futures ampliacions. El nou edifici judicial hava de tenir gairebé 16.000 metres quadrats de superfície i s’havia de construir al solar de Can Llamas entre el carrer de Santa Bàrbara i el lateral de l’autopista sota un cost de 24 milions d’euros. D’aquest terreny, que l’Ajuntament va cedir a la Generalitat, en sortirien, segons el projecte, 13.860 metres quadrats de superfície útil.

Precisament aquest dimecres s’han complert dos anys de l’acord entre la Consellera de Justícia, aleshores Montserrat Tura, i l’Alcalde de Badalona, Jordi Serra, per al desenvolupament del Palau de Justícia.

APARCAMENT AL SOLAR

Els veïns de Coll i Pujol reclamen, des de fa tres anys, que s’habiliti una zona d’aparcament a Can Llamas mentre el Corte Inglés i els jutjats no arriben. El Vicepresident de l’entitat veïnal, Francesc Barriga, ha explicat a Línia Badalona que l’Ajuntament sempre els ha negat aquesta possibilitat ja que és propietat d’un privat. Els veïns resten a l’espera de noves decisions si es forma un nou govern després del 22 de maig.