Mobba

Imatge de l’antiga fàbrica de balances Mobba. Foto: Línia Nord

Després de les darreres quatre reunions entre entitats, l’Associació de Veïns del Centre i l’Ajuntament, el futur de l’antiga fàbrica de balances Mobba continua a l’aire.

El primer dels obstacles rau en la falta de consens entre la ciutadania sobre què s’ha de fer a la zona en qüestió. Mentre la Plataforma Parc de la Mobba insisteix en l’enderrocament del recinte per fer-hi una gran zona verda, la Plataforma Salvem la Mobba es decanta per combinar una gran plaça oberta amb la conservació de part del recinte per acabar reconvertint-lo en una fàbrica de creació.

Per a Jordi Ballesteros, de Salvem la Mobba, les reunions amb l’Ajuntament a penes han servit “per aconseguir fer-nos seure a la mateixa taula a veïns amb opinions diferents sobre el futur de la Mobba”.

La Plataforma Parc de la Mobba, per la seva banda, va publicar un manifest en què assegura que les reunions han servit per fer palesa “la politització de la Plataforma Salvem la Mobba”. Asseguren que les persones que han representat Salvem la Mobba en aquestes reunions ho han fet “des d’una posició de força”, ja que havien ocupat representació política a la ciutat amb anterioritat i això els aporta “connexions més que evidents amb els poders fàctics locals”.

Més enllà dels retrets, el segon obstacle per esvair el futur del recinte estava als jutjats. Salvem la Mobba va recórrer a la justícia per aturar, o si més no, posposar, l’enderrocament. “Vam presentar mesures cautelars per aturar-lo, el jutge les va acceptar, però per mantenir la suspensió cal pagar 50.000 euros d’aval, cosa que no farem”, explica Ballesteros. Qüestionat al respecte per Línia Nord, l’Ajuntament no ha facilitat cap resposta. “Malgrat les reunions, no tenim clar què pensa l’Ajuntament, i aquest és el nostre drama”, assegura Jordi Ballesteros des de Salvem la Mobba.

Al seu comunicat, la Plataforma Parc de la Mobba, descriu com a “pur teatre” el diàleg proposat pel consistori i li demana “no repetir els errors del passat”. Mentrestant, i amb l’agost a tocar, el futur de la Mobba serà una incògnita durant un temps més.