Protesta contra C-31

Protesta per reclamar la transformació de la C-31. Foto: Transformem

El Parlament crearà un grup de treball per abordar el futur de l’autopista C-31 al seu pas pels municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Així ho van acordar ahir els grups parlamentaris donant llum verda a una proposta de resolució –presentada pel PSC i els comuns– que feia referència al polèmic projecte per implantar un nou carril bus, que compta amb el rebuig tant dels dos ajuntaments afectats com de diverses entitats locals com el col·lectiu Transformem l’autopista.

Amb aquest moviment, el govern català fa marxa enrere i decideix apostar per consensuar amb els consistoris un carril bus “integrat” a la C-31 i que no suposi la creació d’una nova infraestructura que consolidi l’autopista. En aquest nou grup de treball que es crearà hi haurien de tenir un paper important les diferents entitats locals que des de fa temps reivindiquen la transformació d’aquesta artèria badalonina que parteix la ciutat en dos.

Precisament, per visibilitzar la necessitat de canviar aquesta concepció actual de la C-31, la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Centres Públics de Badalona (FAMPAS) i Transformem l’autopista ja han demanat els corresponents permisos a la Generalitat per poder celebrar tallar al trànsit l’autopista el pròxim 15 de maig amb motiu del desè aniversari de la Diada de l’Educació al municipi.