Fura del Baus

El president de la Fundació, Pep Gatell, davant del nou local. Foto: Albert Segura/ACN

La Fundació Èpica La Fura dels Baus fa un pas endavant per consolidar el seu projecte de creació artística que va emprendre fa cinc anys a Badalona amb un nou local al Port de la ciutat. Dijous passat va presentar-se el nou espai, on es va traslladar als assistents la metodologia de treball en què ciència, tecnologia i art es donen la mà per fer participar el públic en projectes d’investigació.

“El que fem són simulacions amb humans d’experiments científics, és el que hem après en 5 anys, treballant amb experts per traslladar-ho al món de la ‘performance'”, explica Pep Gatell, president de la fundació i director artístic de La Fura dels Baus.

Fins ara la Fundació tenia la seva seu a l’antiga fàbrica Muebles Rojas. Una nau on, segons l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, haurà de tornar quan finalitzin les obres d’adequació. Les noves instal·lacions, però, acolliran projectes residents nacionals i internacionals, oferint a professionals multidisciplinaris un entorn on podran experimentar amb tecnologies innovadores.

Actualment, estan treballant en un projecte de neurotransmissors, en el qual, després de rebre els coneixements de creatius de l’entorn artístic i científic, han començat a fer proves amb 200 persones voluntàries.”Venen a cegues, sense saber res, i juguem amb ells com ho fan als laboratoris amb les rates, els posem en situacions diferents i reaccionen a un joc on no saben què passa”, assenyala el president de la fundació, afirma Gatell.