Reunió ajuntaments abocador

Els ajuntaments de Tiana, Badalona i Montgat han decidit unir forces per acabar amb l’acumulació de residus sense control en uns terrenys a mig camí entre els tres municipis.

Els ajuntaments de Tiana, Badalona i Montgat han decidit unir forces per acabar amb l’acumulació de residus sense control en uns terrenys a mig camí entre els tres municipis. En una reunió impulsada pel consistori tianenc i celebrada ahir, les administracions locals van acordar reforçar la limitació d’accés a l’abocador il·legal per evitar nous vessaments de deixalles i van emplaçar-se a seguir treballant per aplicar mesures més contundents per identificar els infractors.

Durant aquesta setmana, el govern liderat per Isaac Salvatierra ha fet fins a dues visites de reconeixement a la zona afectada per comprovar el seu estat i també ha mantingut contacte amb els propietaris per arribar a un acord per poder limitar més l’accés a l’espai. En aquest sentit, cal recordar que el terreny és una propietat privada situada al terme municipal de Tiana, però que només té entrada per a vehicles des de Montgat i Badalona.

La col·laboració entre els tres consistoris, però, no acaba aquí. Amb motiu de les jornades europees de conscienciació ambiental Let’s Clean Europe, els municipis han acordat dur a terme una neteja col·lectiva de l’abocador il·legal el pròxim dissabte 7 de maig.

La trajectòria d’aquest abocador il·legal es remunta al 2017, quan l’Ajuntament de Tiana va obrir un expedient després de detectar un primer abocament de brossa, i ha anat empitjorant amb el pas dels anys, tal com han anat denunciant els voluntaris de l’entitat Montgat Net.

VÍDEO | Abocador ‘in crescendo’ entre Tiana, Montgat i Badalona