El Ple de febrer a l’Ajuntament de Sant Adrià. Foto: Aj.

El Ple de febrer a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va estar marcat pel front comú de tots els grups en favor de la transparència institucional i per un intens debat sobre les llicències ambientals i la contaminació al municipi. En la sessió celebrada dilluns, les formacions van donar llum verda per unanimitat a la proposta d’ERC i MES per garantir l’accés a la informació i millorar la comunicació entre l’equip de govern, l’oposició i la ciutadania, una demanda que fa temps que està sobre la taula i que s’articularà a través del portal de transparència.

L’entesa entre partits no es va repetir en la moció que els republicans van presentar conjuntament amb Sant Adrià En Comú en relació amb les llicències ambientals. Els grups van rebutjar aplicar una moratòria en l’atorgament de nous permisos per a activitats contaminants i tampoc va prosperar la proposta per instal·lar una estació per mesurar partícules contaminants com les PM 2,5 més a prop de la zona on estan ubicades les indústries.

En aquest últim punt, el PSC i Movem van votar en contra perquè consideren que ha de ser la Generalitat qui impulsi aquest mesurador i que en cap cas s’ha de fer càrrec de la iniciativa el consistori. Malgrat la negativa socialista, sí que va tirar endavant la demanda per revisar el compliment de les llicències mediambientals municipals.

En el Ple també es va presentar una Declaració Institucional pel Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència i es va rebutjar la proposta d’ERC per reclamar l’amnistia dels presos polítics.