El Ple de juny a l’Ajuntament de Badalona. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha decidit desestimar finalment la protecció de l’antiga fàbrica de la Mobba com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). En la sessió ordinària del Ple del mes de juny celebrada aquest dimarts, els grups han acordat la no catalogació de l’edifici gràcies als vots del PP i el PSC i malgrat la negativa de la resta de grups de l’oposició.

Amb aquesta votació, el Ple ha validat el posicionament de la Comissió Tècnica Assessora del Patrimoni Arquitectònic i Cultural de l’Ajuntament, que va determinar gairebé per unanimitat que l’equipament no compleix amb els requisits per ser declarat com a BCIL. Precisament, des de l’oposició s’ha criticat durament el cessament de dos membres d’aquesta Comissió just abans de la reunió on s’havia de tractar la possible protecció de la Mobba. En aquest sentit, les formacions també han recordat que la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura sí que veu “prou interès arquitectònic” per conservar la fàbrica com a part del “patrimoni cultural català”.

En l’apartat de mocions també va ser rebutjada una proposta presentada pel grup d’ERC que demanava restablir els dos membres de la Comissió cessats per Albiol -Joan Mayné, exdirector del Museu de Badalona, i Pepita Padrós, excap d’Arqueologia- i la creació d’una taula de participació per trobar una solució negociada pel cas de la Mobba. El punt no va tirar endavant gràcies a la negativa del PP i a l’abstenció del PSC i malgrat el suport de la resta de grups de l’oposició.