Els portaveus dels grups municipals de l’oposició durant la trobada d’aquest dijous amb les entitats. Foto: Guanyem

Els grups de l’oposició en bloc s’han reunit aquest dijous a la tarda amb diverses entitats de Badalona per debatre sobre la necessitat urgent d’adoptar mesures socials i econòmiques per contrarestar els efectes de la crisi del coronavirus. A la trobada, que ha comptat amb la presència dels portaveus de cada força des de la sala de premsa de l’Ajuntament, els representants de les diferents agrupacions locals han demanat “unió” als partits per consensuar propostes i han instat el govern de Xavier García Albiol a no perdre temps i convocar com més aviat millor el Consell Econòmic i Social de la ciutat.

“Independentment de qui governi, les entitats tenim molt clar que cal treballar plegats per poder sortir d’aquesta crisi”, assenyalava Julio Molina, portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona. En la mateixa línia es pronunciava el president del grup de restauradors Forquilla Badalona, Edgar Sánchez, que agraïa la predisposició de l’oposició per asseure’s a escoltar les reclamacions. “Aquí no hem vingut a fer política, sinó a plantejar propostes. No volem ser espectadors passius”, apuntava Sánchez.

Un dels col·lectius que més s’ha vist afectat per la situació sanitària dels darrers mesos han estat els Marxants de Badalona. “Estem en una situació molt complicada. Alguns companys han hagut d’acudir a Càritas per poder menjar”, explicava el portaveu dels paradistes, Miguel Carrillo, que ha aprofitat la reunió per reclamar que el consistori els condoni la taxa d’ocupació de la via pública durant aquest 2020.

“Des de l’inici del confinament que demanem una taula de treball conjunta. Abans d’aplicar mesures hem de conèixer l’estat en el qual es troba el teixit comercial. Cada dia que passa és un dia perdut”, assegurava contundent el portaveu d’ERC, Alex Montornès, que ha agraït també a la Federació de Comerciants de Badalona i al sindicat CCOO la seva presència en la trobada. Pel que fa a la resta de grups municipals, tots han coincidit en la necessitat de treballar plegats i reunir-se per poder consensuar ajudes per al petit comerç i determinar quin és el model de ciutat que es vol potenciar.