Els alcaldes de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs han tornat a unir forces aquest dimarts per reclamar més recursos per poder impulsar la zona del Barcelonès Nord. En un acte conjunt celebrat a la Biblioteca Font de la Mina, Xavier Garcia Albiol, Núria Parlon i Joan Callau han posat sobre la taula la necessitat de vertebrar sota un mateix ens les polítiques socials, educatives i econòmiques que tinguin lloc als tres municipis i han demanat a la Generalitat i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) suport per poder impulsar projectes com el hub a les Tres Xemeneies o l’ampliació de la CIBA.

A través d’un manifest sota el nom d’Aliança per a la recuperació de la comarca Barcelonès Nord – Besòs, els tres batlles apunten que la desaparició del Consell Comarcal del Barcelonès a finals del 2019 ha deixat els municipis sense una estructura institucional de coordinació que alhora feia de paraigües per adreçar-se al govern català i a altres administracions. En aquest sentit, els consistoris proposen trobar un ens alternatiu que permeti confrontar les mancances que ha tret a la llum la pandèmia del coronavirus i es comprometen a desplegar un pla estratègic amb horitzó 2030 amb especial èmfasi en combatre la vulnerabilitat social i en el desenvolupament econòmic.

“Reclamem el reconeixement i suport que ens mereixem, volem situar els nostres municipis al lloc que els pertoca i no ens resignem al paper de convertir-nos en el traster metropolità. Tenim una realitat de pobresa i d’atur, però també som un territori de grans oportunitats i potencialitats”, ha assenyalat al respecte Albiol, que considera que s’ha de potenciar l’activitat de les zones industrials i de donar suport als programes d’especialització dels campus Besòs, Torribera i Germans Trias i Pujol per atraure noves empreses.