Pancarta reclamant més espais per a les entitats. Foto: @JoventSantAdrià

Onze entitats de Sant Adrià de Besòs van impulsar la setmana passada un manifest conjunt en protesta per la decisió del consistori de prohibir el muntatge de parades no professionals per Sant Jordi. En el document, les agrupacions lamenten el posicionament del govern local i consideren que és possible trobar solucions dins dels marges de les mesures de seguretat per la pandèmia que no impliquin l’exclusió d’entitats.

La pressió dels afectats –que també van convocar un acte de protesta a la plaça de la Vila– no va aconseguir fer canviar d’opinió l’Ajuntament, però sí que va servir per tornar a posar sobre la taula una problemàtica que fa temps que denuncien. Des de les entitats assenyalen que el consistori ja va cancel·lar l’última edició de la Festa Major del municipi sense oferir “cap alternativa segura” i remarquen que els darrers anys s’ha normalitzat la “prohibició de paradetes, la cessió d’espais i la prohibició d’actes amb menys de 24 hores de preavís”.

Malgrat mostrar-se crítiques amb la gestió i el tracte rebut, les agrupacions obren la porta a treballar per recuperar la presència d’entitats i habilitar espais segurs en temps de pandèmia.

Les mesures de seguretat durant aquest Sant Jordi també van aixecar polèmica a Badalona, on alguns llibreters van amenaçar d’emprendre accions legals per incompliment de les recomanacions del Procicat a la Fira organitzada a la plaça Pompeu Fabra. Els afectats apunten que els van obligar a compartir perímetre amb una altra fira, incomplint la normativa.