Desperfectes sala Albéniz Tiana

Alguns dels desperfectes que presenta la Sala Albéniz. Foto: Junts per Tiana

La Sala Albéniz de Tiana podria reobrir aquest octubre amb diversos desperfectes després de prop de setze mesos tancada per obres en el sistema de climatització. Segons ha denunciat el portaveu del grup de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, no només hi ha goteres sobre el galliner de l’espai, sinó que tampoc s’han tapat els forats que es van fer per a la instal·lació irregular de cables de so per convertir l’equipament en un futur cinema.

La notícia saltava durant el passat Ple ordinari, quan l’alcaldessa Marta Martorell va anunciar la possible reobertura de la sala a finals d’octubre. En la seva intervenció, la batllessa també va admetre que durant l’últim episodi de pluges va entrar aigua pel forat de la coberta per on es van passar els cables d’àudio i que encara estaven pendents d’avaluar els desperfectes. A falta d’aquest informe de danys, les imatges compartides per Salvatierra a través de les xarxes socials mostren diversos punts amb humitats al sostre de l’espai i els forats sense tapar de la polèmica instal·lació del cinema. En aquest sentit, cal recordar que la Sala Albéniz és una construcció modernista protegida com a patrimoni local.

El PSC abandona el govern

Per altra banda, el passat dijous es va materialitzar la sortida del PSC del govern de l’Ajuntament de Tiana. Els dos regidors socialistes Albert Sales i Antoni Sánchez trenquen d’aquesta manera el pacte amb ERC i abandonen finalment l’executiu encapçalat per l’alcaldessa Martorell, tal com va acordar l’agrupació local de la formació en una assemblea celebrada el passat 16 de setembre. En un comunicat, l’agrupació socialista apunta a la “pèrdua de confiança” cap a ERC com el principal motiu de la ruptura.