La candidata del PSC, Filo Cañete, sosté la vara com a nova alcaldessa. Foto: PSC

La regidora del PSC Filo Cañete va ser investida divendres com a nova alcaldessa de Sant Adrià de Besòs. En una sessió extraordinària del Ple celebrada sense sorpreses d’última hora, Cañete va prendre el relleu del també socialista Joan Callau sense arribar a la majoria absoluta i com a cap de la candidatura més votada a les passades eleccions després de rebre el suport dels vuit regidors de la seva formació i del regidor de Movem Sant Adrià En Comú, Gregorio Camacho.

En el seu primer discurs, la primera batllessa de la història del municipi ha incidit en la voluntat de treballar des del “diàleg, el consens i l’acord” amb la resta de forces del consistori i ha situat l’àmbit social com a gran prioritat del seu mandat en un context de pandèmia com l’actual. “Les diferències ideològiques no han de ser un obstacle quan parlem de necessitats i millores per a Sant Adrià”, assenyalava Cañete, que defensa una actitud “constructiva” per sumar i fer créixer la ciutat.

Des de l’oposició, el regidor de Movem, Gregorio Camacho, no va tancar la porta a una possible incorporació al govern municipal en un futur després de sumar-se als vots favorables a la investidura de la candidata socialista, però va esclarir que la seva situació familiar no li permet fer-ho actualment. Més crítics amb la nova batllessa es va mostrar el republicà Rubèn Arenas, que també va presentar candidatura a l’alcaldia i que va definir el PSC com un partit “desgastat”, motiu pel qual considera que caldria promoure un canvi. En la mateixa línia, Sant Adrià en Comú van negar-se a votar a favor de Cañete perquè representa “unes formes caduques i continuistes de governar”.