HOP Sant Adrià

Un dels espectacles d’una edició anterior del HOP. Foto: Facebook (HOP)

Sant Adrià de Besòs tornarà a acollir aquest dissabte un acte del festival HOP d’art urbà. El certamen impulsat per l’associació cultural adrianenca El Generador celebrarà una quàdruple sessió de dansa urbana al Casal de Cultura del municipi com a part de la recta final de la seva onzena edició, que conclourà el pròxim 22 de desembre després de gairebé dos mesos d’activitat continuada.

L’espectacle arrencarà a les set de la tarda amb l’obra Processos de la companyia Roots, que explora les diferents activitats quotidianes visualitzant-les com una evolució de successos entrellaçats que ens defineixen i ens fan créixer. El relleu a l’escenari el prendrà el grup Harmonique amb CONsuMISMO, una peça crítica que reflexiona sobre el consumisme compulsiu i que està dirigida pel televisiu coreògraf i ballarí Kanga Valls.

A continuació, el reputat duo Mike & Nury omplirà el casal de Cultura de funk amb la seva revisió del popping, un estil de dansa urbana molt lligat a la música funk i que té el seu origen en els anys setanta. Els encarregats de cloure la jornada seran els membres del Col·lectiu Naila, que exploraran els límits i capacitats del moviment amb l’obra Un Aparellament Religiós. Aquesta peça es basa en un estudi sobre el comportament reproductiu d’insectes com els pregadeus (mantis religiosa) per configurar una crítica als rols de gènere i al paper de la dona en la societat.

Enguany, el festival HO –que ha tingut com a epicentre de la seva programació el Mercat de les Flors de Barcelona– ha celebrat a la seva ciutat natal només dos actes del gruix del cartell.