Quim Masferrer

Quim Masferrer passarà pel Zorrilla aquest diumenge. Foto: Mar Vila/ACN

Que aquestes Festes de Maig cal celebrar-les bé, pel retorn a la normalitat que suposen, també es pot veure en la cartellera que han programat els teatres municipals durant tot el mes.

El tret de sortida serà aquest diumenge 8 de maig amb la vista d’una de les cares més conegudes del panorama audiovisual català, la de Quim Masferrer. Masferrer portarà al Teatre Zorrilla, a partir de les set de la tarda, el seu espectacle Bona gent, una espècie de remake de l’exitòs programa de TV3 El foraster conduït per ell mateix. Masferrer capgira el concepte d’espectacle fent que sigui el públic el veritable protagonista. A Bona gent no és el públic qui va a veure Masferrer, sinó que és ell qui s’encarrega de visitar els espectadors.

El mateix dia, en aquest cas mitja hora abans (18:30 h), el Teatre Margarida Xirgu acollirà l’obra Una tarda amb Bernstein, una mescla de temes del musical West Side Stoy feta per l’Orfeó Badaloní.

Nenes valentes

Una altra obra totalment recomanable és la que tindrà lloc el diumenge 29 de maig, també al Margarida Xirgu, a partir de les sis de la tarda. Es tracta de La motxilla de l’Ada, de la companyia Teatre al Detall, amb la Tresca i la Verdesca. És la representació que serveix per tancar la trilogia iniciada amb L’endrapasomnis, que va seguir amb La nena dels pardals. Tres obres dedicades a les nenes valentes amb el que ha estat un dels seus millors espectacles de temporada: La motxilla de l’Ada.

D’altra banda, cal destacar la programació que hi haurà el 22 de maig al Teatre Zorrilla. La jornada arrencarà a les set de la tarda amb el concert de l’Orquestra del Conservatori de Badalona, que es presentarà en format simfònic per oferir un programa que combina tres obres.

Per últim, el 28 de maig al mateix Zorrilla, serà el torn del clàssic de la literatura Los Santos Inocentes de Miguel Delibes. Ambientada a l’Extremadura profunda dels anys seixanta del segle passat, l’obra es presenta per primer cop a dalt dels escenaris teatrats amb un repartiment encapçalat per Javier Gutiérrez.