FAMPAS va demanar respostes a Bargalló a peu de carrer. Foto: FAMPAS

La Federació d’Associacions de Mares i Pares (FAMPAS) de Badalona prepara mobilitzacions per denunciar que els terrenys cedits per l’Ajuntament a la Generalitat per a construir les escoles Badalona Port i Ventós Mir no són aptes i, per tant, això endarrerirà encara més el començament de les obres d’aquests centres.

En declaracions a Badalona Comunicació, la nova presidenta de FAMPAS, Mireia López, va explicar que tallaran la via Augusta i faran una manifestació el 26 de març, dia que se celebra la sessió mensual del Ple municipal (on també demanaran la paraula).

Tota aquesta polèmica parteix de la visita al municipi que va fer dijous passat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, el qual va assegurar que estaven treballant perquè els terrenys on s’han de construir les escoles s’adequïn a la normativa del departament.

No obstant això, López va destacar que el conseller (a qui van haver d’interpel·lar a peu de carrer, perquè el departament va denegar-los l’oportunitat de reunir-se amb ell) els va assegurar que els solars que s’havien cedit s’havien rebutjat i retornat a l’Ajuntament perquè hi havia un col·lector, en el cas de Badalona Port, i un dipòsit d’aigua, pel que fa al solar de l’escola Ventós Mir.

“ENS HAN ENGANYAT”
L’AMPA de l’escola Ventós Mir va emetre un comunicat el mateix dijous on afirmaven sentir-se enganyats per “les forces polítiques de la ciutat”, perquè porten “13 anys d’espera i moltes promeses incomplertes”. També van destacar que tenen “un manteniment deficient” i unes “instal·lacions indignes”, motiu pel qual exigeixen una solució definitiva per a la construcció del nou centre.

Tot i això, el regidor d’Educació, Jordi Subirana, va deixar clar que “les escoles Ventós Mir i Badalona Port es faran en els terrenys que hi havien previstos” i que només “cal adaptar els tràmits als requisits que proposa la Generalitat”.

De manera semblant, Bargalló també va remarcar la voluntat de la Generalitat de “tirar endavant els projectes compromesos a Badalona”.