Usuaris del geriàtric en una imatge d’arxiu. Foto: Residència Sant Cebrià de Tiana

Diverses famílies de la residència Sant Cebrià de Tiana han decidit presentar una denúncia per l’homicidi imprudent de cinc usuaris durant la pandèmia del coronavirus. Segons ha pogut confirmar Línia Nord, les diligències prèvies aniran a càrrec del jutjat d’instrucció número 1 de Badalona, que també investiga la querella presentada per l’alcaldessa Marta Martorell contra l’empresa gestora del geriàtric municipal per una possible “desatenció” dels residents.

Fonts judicials consultades per aquest diari apunten que els Mossos d’Esquadra ja estan treballant per recavar informació sobre el cas a petició del magistrat. Aquestes indagacions hauran de confirmar si hi ha suficients indicis com per sustentar la denúncia per un delicte d’homicidi per imprudència greu i si la concessionària del geriàtric, l’Ajuntament de Tiana i la Generalitat són imputables per aquestes morts. Les mateixes veus confirmen que la denúncia dels cinc casos també recull el testimoni de prop d’una desena de famílies d’usuaris del centre   que van donar positiu a les proves de detecció de la malaltia.

Segons relaten els afectats, el personal de la residència no estava equipat amb el material de protecció adequat i la sectorització dels casos sospitosos d’infecció no es va fer correctament, contribuint així a la propagació del virus a l’equipament. A més, les famílies consideren que la intervenció per part del consistori va arribar massa tard i fixen el 8 d’abril com el primer cop que perceben l’actuació del govern local, a través d’un comunicat on s’informa dels primers quatre positius.

Aquesta denúncia es va gestar poc abans que l’Ajuntament ratifiqués en un ple extraordinari la setmana passada la intervenció de la gestió del geriàtric municipal després de desestimar les al·legacions presentades per l’empresa gestora de l’equipament.