Carrer incendi Santa Coloma

L’incendi va tenir lloc el passat 4 de maig. Foto: Eli Don/ACN

Les cinc famílies afectades per l’incendi del 4 de maig al carrer Sant Joaquim no podran tornar a casa fins d’aquí a uns cinc mesos. Així ho han confirmat fonts del consistori a Línia Nord.

En un principi, l’alcaldessa Núria Parlón va instar la propietat a fer els treballs necessaris per a la tornada dels veïns en un termini no superior a 20 dies. La immobiliària propietària del bloc sencer va argüir, però, que no era temps suficient.

Des de l’Ajuntament s’espera que la immobiliària faciliti un calendari final amb els terminis de les diferents feines de rehabilitació que s’han de fer a l’edifici. “Actualment, s’estan arreglant diversos elements comuns de seguretat del bloc sencer i, un cop fet això, es passarà a treballar en la rehabilitació pis per pis”, expliquen fonts del govern municipal.

Cap dels veïns afectats va voler acollir-se a algun dels habitatges d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB), de manera que les cinc famílies que esperen tornar a casa seva ho fan des d’altres domicilis, bé de familiars o bé d’amics. Totes, però, estan rebent seguiment per part dels Serveis Socials.

L’incendi es va originar en dos focus diferents. Un, al vestíbul de la planta baixa, concretament al quarto de comptadors, on hi havia una gran quantitat de mobles vells que havien de ser retirats pels serveis municipals. El segon focus va ser el pis del 2n 1ª. És precisament en aquest habitatge on vivien les tres persones que van morir a causa de l’incendi.