Façana Ajuntament Badalona

Façana principal de l’Ajuntament de Badalona. Foto: A. Segura/ACN

La darrera adjudicació dels fons europeus Next Generation ha estat l’últim exemple d’una problemàtica que fa temps que llasta l’Ajuntament de Badalona: la manca de recursos tècnics. La ciutat només ha rebut dos milions d’euros en subvencions, una xifra molt per sota dels cinc milions i mig que ha obtingut en la mateixa convocatòria el municipi veí de Santa Coloma.

Des de l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro assenyalen la “manca d’ambició” del govern anterior com a responsable de la poca inversió rebuda, que es destinarà principalment a la implantació de la Zona de Baixes Emissions. Segons la versió del consistori, només es van presentar tres projectes. Aquest extrem és negat pel PP, que assegura que es van preparar molts més projectes, però que no esclareix si es van arribar mai a presentar.

Darrere aquest intercanvi de retrets hi ha una problemàtica comuna. “Sense els recursos necessaris no es poden elaborar projectes per rebre subvencions”, apunta Diego Guerrero, coordinador de la Taula de la Mobilitat. Guerrero assegura que la manca de personal i d’eines tècniques està arribant a un punt límit i recorda que la sol·licitud de fons europeus no és un cas aïllat, ja que el consistori ja va perdre el gener del 2020 una subvenció de 200.000 euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a la implantació del carril bici entre Badalona i Montgat.

En la mateixa línia es pronuncia Guanyem, que considera que cal dur a terme una profunda reforma de l’administració si es vol tirar endavant iniciatives. En aquest sentit, la formació anticapitalista emplaça l’executiu a aplicar les mesures proposades per part de la Comissió Local de Modernització.