Guàrdia Urbana de Badalona

Els fets van tenir lloc el 16 d’octubre de 2021. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha expedientat un agent de la Guàrdia Urbana que el 2021 va perdre la seva arma reglamentària mentre era al cinema. L’agent no va comunicar la pèrdua als seus superiors. El consistori ha incoat un expedient a l’agent tant per perdre l’arma com per ocultar-ho, una falta molt greu i una de greu, respectivament. Tot i que habitualment complia funcions d’escorta, en aquell moment l’agent estava fora de servei. Segons el cos, l’agent hauria comès una falta molt greu per “negligència inexcusable”.

Fonts de l’Ajuntament asseguren que els fets van passar el 16 d’octubre del 2021 a una sala del cinema del Centre Comercial Màgic, mentre l’agent estava amb la seva parella. L’endemà, a primera hora del matí, el servei de neteja va trobar l’arma a una butaca del cinema i ho van comunicar a la seguretat privada del centre, que al seu torn va alertar els Mossos.

La policia catalana va contactar amb la Guàrdia Civil per confirmar de qui era la pistola i va constatar que era de l’Ajuntament de Badalona. Paral·lelament, l’agent va anar al cinema tan bon punt es va adonar que no tenia l’arma per tal de recuperar-la. Després que el servei de seguretat li relatés què havien fet amb la pistola es va dirigir a la comissaria dels Mossos, on li van retornar.

Incompareixença

La Guàrdia Urbana va concloure la investigació el 26 d’octubre del 2021 en constatar tant la falta molt greu per perdre l’arma com la greu per no comunicar-ho. No ha estat fins ara que el departament de recursos humans del consistori ha decidit obrir l’expedient. Tot i això, i encara que l’agent estava citat el 28 de novembre per parlar sobre el cas, no va comparèixer.