Una de les activitats era aquest simulador de bateig de vela pels més petits. Ajuntament

Mig miler persones van poder gaudir aquest diumenge passat de les activitats proposades per l’Escola Municipal de Vela de Badalona en la seva jornada de portes obertes. Una jornada que havia de durar tot el cap de setmana sencer però que les fortes pluges caigudes dissabte no ho van permetre i es va haver d’anul•lar la programació per aquest dia alegant causes meteorològiques.

Malgrat la climatologia però aquesta jornada de portes obertes ha tingut força èxit de participació entre el públic de totes les edats. 150 nens i nenes de fins a 6 anys van provar que se sent practicant la vela pujant al simulador amb embarcacions de la piscina de 15m per 15m acompanyats de monitors experimentats en aquest esport. Mentrestant 350 persones més s’estrenaven en la navegació amb els batejos de mar, una activitat que es va haver d’avançar mitja hora degut a la gran afluència de públic. Una activitat que ha fet acostar la vela a molts badalonins i badalonines.

Una altra de les activitats amb força bona acollida, sobre tot entre els més petits, ha estat la representació de l’obra de teatre “Pirates de la Platja” amb un espectacular escenari: el quetx Ciutat de Badalona. L’obra, de contingut pedagògic sobre el comportament de seguretat i preventiu que s’ha de tenir a la platja en la temporada de bany, és un producte de la Diputació de Barcelona interpretat per la companyia “Sensedrama Teatre”.

Una embarcació, el quetx Ciutat de Badalona, que els visitants van poder veure per dins i fer-hi visites guiades acompanyats per representants de l’Associació dels Amics del quetx Ciutat de Badalona i que en unes setmanes tindrà tot a punt per poder donar-se a conèixer amb les seves propostes a la ciutat. Entre els badalonins i badalonines s’han pogut veure cares de sorpresa a l’assabentar-se que la ciutat compta amb una embarcació d’aquestes característiques.

Les activitats proposades per aquesta jornada es van dur a terme de manera ininterrompuda i no es va fer l’aturada d’una hora per dinar que havien previst els organitzadors, i és que la demanda no els va deixar ni fer un descans.

L’animació d’inici per part del grup de percussió dels Diables Kapaoltis, la ubicació de tres inflables mariners i la gimcana pel port va acabar d’arrodonir el diumenge no passat per aigua.