El nou skatepark Bada-Rodes. Mariona Sanz

El nou skatepark i bikepark de la ciutat ja és una realitat: des del passat diumenge els patinadors i ciclistes de la ciutat poden gaudir de l’espai de 5.000 metres quadrats que aspira a albergar competicions de nivell mundial en aquestes modalitats esportives. La jornada d’inauguració va ser d’allò més festiva: des de primera hora del matí la zona d’aparcament de la instal·lació va omplir-se d’stands on els Voluntaris de Badalona servien esmorzar a tothom. També les botigues de material esportiu de bicicletes i skate de la ciutat tenien el seu espai en aquella zona. Durant tot el matí es van fer diverses activitats per als esportistes i els curiosos que van assistir a la celebració: un concurs on se sortejava tot de material per la pràctica d’aquest tipus d’esports, una xocolatada popular, diverses exhibicions tant d’skate com de diferents modalitats de bicicleta, tallers infantils, murals per practicar l’art del grafitti i diverses actuacions musicals de grups locals.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Jordi Serra, del regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, Albert Tomàs, i del regidor de Cultura, Mateu Chalmeta; que van inaugurar oficialment la instal·lació i van fer entrega del premi al guanyador del concurs Posa-li nom, Sergi Sánchez, que va ser qui va proposar el nom que finalment va ser l’escollit: Bada-Rodes Parc. “Estava cansat que la majoria d’instal·lacions esportives duguin el nom d’una persona com a homenatge. Crec que és bo que a les coses se les anomeni pel que realment són, i vaig pensar que per designar un lloc per practicar esports que van sobre rodes i que és a Badalona, la combinació Bada-Rodes era la més ideal. Hi vaig afegir el “Parc” perquè al cap i a la fi és un lloc d’entreteniment”, va explicar Sánchez, que va rebre un aparell E-book com a premi.

Albert Tomàs va manifestar a LíniaBadalona que des de l’Ajuntament estan molt satisfets que Badalona sigui referència ja no només en bàsquet, futbol i altres disciplines més tradicionals, sinó que des d’avui també ho sigui en el món de l’skate i el BMX. “Entenem que Badalona, per tradició i per nombre d’esportistes, es mereix una instal·lació esportiva d’aquest nivell. Estem treballant intensament perquè aquest sigui un circuit homologat internacionalment, l’únic de tota Espanya on es podran fer proves de Campionats del Món”, va explicar el Regidor d’Esports.