La Masia de Can Coll ha recollit aquesta verema 8 tones de raïm, un 12% més que l’any passat. Les previsions apunten que la qualitat dels vins també serà millor, en part, gràcies a les bones condicions climatològiques del darrer any. Unes 25 persones han participat aquest cap de setmana en la recollida del raïm en aquesta masia de Canyet. L’inici de la verema es va avançar a divendres per l’amenaça de pluja. Josep Coll, propietari de la masia de Can Coll, ha explicat que un 60% del raïm recollit serà per a elaborar el most, el suc espremut de la fruita abans que fermenti i es convertexi en vi. “S’ha tingut molta cura de les vinyes i es preveu que el raïm tingui força sucre, el que farà augmentar la graduació del vi”, explica Coll. El proper 1 de novembre la masia farà la presentació dels nous vins amb una cata de les diferents varietats.

UN ANY A LES BOTIGUES

El balanç del primer any del vi Origens al mercat no pot ser més favorable. En total s’han venut un 92% de les ampolles d’aquest vi típicament badaloní. I és que el gust d’aquesta anyada ha seduït els paladars més selectes. Des de Can Coll el seu propietari ha volgut agrair als badalonins “la comfiança dipositada en aquests nous vins” i ha assegurat que “la propera producció serà encara millor que l’anterior”.