La platja del Fòrum de Sant Adrià de Besòs en una imatge d’arxiu. Foto: Brunch-In

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) durà a terme un estudi per analitzar el comportament de la Covid-19 en aigües residuals i així poder prendre les decisions necessàries per garantir la seguretat dels banyistes. Aquesta investigació -en col·laboració amb l’Institut Català de Recerca de l’Aigua i diversos organismes estatals i europeus- pretén vetllar per la qualitat d’un total de 234 platges catalanes amb 253 punts de control, on ja hi ha programada la realització de fins a nous mostrejos entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Per tal de facilitar la gestió d’aquestes zones i evitar riscos, l’ACA proposa restringir de manera preventiva durant la pandèmia el bany a les platges que van ser qualificades amb un insuficient en la temporada anterior, com la platja del Fòrum de Sant Adrià de Besòs o la del rec del Molí de l’Escala (Alt Empordà).

“Hem de fer que aquest estiu sigui el més productiu possible per al sector turístic i treballem per mantenir l’alta salubritat de les zones de bany”, apuntava el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, després de la reunió de platges, que va comptar amb membres de l’ACA, de Protecció Civil i del departament de Costes. Des del govern català apunten que els indicadors de contaminació fecal europeus establerts pel control de les aigües de bany -seran els que s’utilitzaran en els mostrejos- són suficients per poder detectar la possible afecció del medi per coronavirus.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala, però, que el risc de transmissió a causa de la possible presència del virus a l’aigua és mínim si es respecta la distància social.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram