Institut Escola Lluís Millet

Façana de l’Institut Escola Lluís Millet. Foto: Ajuntament

L’Escola Lluis Millet no ha pogut començar les classes fins al 14 de setembre.

Segons ha explicat la regidora d’Educació, Mireia González a LíniaNord, tot comença el mes d’agost, quan es va decidir instal·lar, gràcies a un programa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), plaques fotovoltaiques al sostre de l’escola. L’AMB va encarregar un certificat de solidesa de la coberta i els càlculs teòrics resultants van apuntar que podria haver-hi algun problema amb l’estructura. Les posteriors proves realitzades per l’AMB primer, i pel departament d’Ensenyament després, no van ser concloents.

El dia 7 de setembre la Generalitat va dur a terme una darrera prova de càrrega, consistent en fer suportar a la coberta un pes de 10 tones durant 24 hores. Aquesta prova sí que va donar un resultat positiu i concloent, que es va comunicar al consistori el dia 9. Des d’aleshores, s’ha netejat i adequat el centre per poder començar les classes, ara sí, ahir.

La lluita d’en Bruno

En Bruno va a l’escola Sagrada Família. Té un 79% de discapacitat. Quan van començar les classes, el dia 6, es va adonar que l’ascensor del centre no funcionava i que a les vetlladores que tenen cura d’ell, el departament d’Ensenyament els havia retallat les hores. Gràcies a la denúncia de la seva mare Mariela i al rebombori que va causar un article que en parlava a La Vanguardia, Ensenyament s’ha compromès a arreglar l’ascensor i ha fet marxa enrere en la retallada d’hores a les vetlladores.