El nou parc de Can Bada a Badalona. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en funcionament durant aquest mes de setembre dues noves zones verdes al Barcelonès Nord: el parc de Can Bada, a Badalona, i el parc de la Riera d’en Font, a Montgat. Els espais destaquen per la seva naturalització i biodiversitat, per la seva gestió sostenible de recursos com l’aigua o l’energia i per la seva voluntat de connectar el teixit urbà amb la vegetació.

En el cas de Badalona, el nou parc ocupa una superfície de més 8.000 metres quadrats i està situat a l’emplaçament de l’antiga masia de Can Bada enderrocada el 2014. L’espai es conforma a base d’un conjunt de terrasses connectades per diversos recorreguts que permeten superar el desnivell entre la riera del parc del Torrent de la Font i el nucli urbà. La intervenció de l’AMB s’ha fet amb materials permeables i amb un dispositiu de drenatge sostenible i compta amb un sistema de reg basat en l’aprofitament de l’aigua d’un pou proper, rehabilitat per a la causa.

Pel que fa al parc de la Riera d’en Font de Montgat, l’espai està situat just abans de la desembocadura del torrent al mar i serà gestionat per l’Ajuntament del municipi. L’objectiu principal de la intervenció en aquesta zona ha estat poder facilitar-ne l’accés i reduir la superfície pavimentada per poder fomentar la naturalització del parc, una estratègia que serà útil a l’hora de prevenir possibles inundacions per crescudes sobtades de la riera. També s’ha instal·lat una zona de jocs infantils i s’ha creat una gran esplanada a l’aire lliure on s’hi podran celebrar festes o esdeveniments.