Façana principal de l’Ajuntament de Tiana en una imatge d’arxiu. Foto: Aj.

Els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Tiana podrien quedar invalidats per falta de “transparència” i “garanties democràtiques”. Segons denuncien el grup municipal de Junts per Tiana i l’exalcalde socialista Ferran Vallespinós, un regidor de l’executiu encapçalat per Marta Martorell hauria enviat un missatge als veïns a través de diversos grups de Whatsapp per tal de garantir l’èxit d’una de les propostes sotmeses a votació i oferint-se a introduir manualment les dades personals de la ciutadania en el procés.

“Bon dia dimarts dia,15 s’acaben les votacions als pressupostos participatius, teniu la oportunitat de tenir cine a Tiana, si no podeu votar si em trameteu nom, cognoms, DNI, data de naixement i lo que voleu votar os incloc en la votació”, s’assenyala en el missatge que hauria estat compartit pel membre de l’equip de govern en diversos grups. Es dona la circumstància també que aquest projecte de construcció d’un cinema a la Sala Albéniz de Tiana ja figurava al programa del grup de JxCat, fet que va en contra del reglament dels mateixos pressupostos participatius, que no permet que les formacions presentin propostes pròpies en aquest procés.

Des de Junts per Tiana asseguren que demanaran explicacions al govern local en el pròxim Ple i emplacen Martorell a aturar el procés fins que es pugui demostrar que compta amb “totes les garanties democràtiques” i que si s’escau l’invalidi. Per la seva banda, l’exalcalde Vallespinós va més enllà i no només considera que s’hauria d’anul·lar la votació per les sospites d’una possible “tupinada”, sinó que també insta el regidor implicat a dimitir o almenys demanar disculpes públiques.