Estruch, durant el míting. D. G.

El PP d’Albiol no deixa d’estar en boca de tothom en aquesta carrera cap a les properes municipals. També ha estat així en la presentació de la coalició formada per ERC, Accent, Reagrupament i les JERC, el passat dilluns 4 d’abril al Círcol Catòlic. El seu cap de llista, Miquel Estruch, va demanar al candidat de Convergència i Unió, Ferran Falcó, que no posi com a condició obtenir l’alcaldia per arribar a una entesa entre tots els partits per evitar que governi el Partit Popular a Badalona. Els independentistes ja havien anunciat abans que estan disposats a arribar a un acord de govern ampli sense comptar amb el PP. Estruch ha alertat del perill que arribi a l’ajuntament el que ha titllat com a dreta “carca i xenòfoba”.

Oriol Lladó, líder del grup d’independents Accent, ha remarcat la importància de portar la feina del teixit associatiu de la ciutat a la política municipal. Entre les seves propostes, destaca la creació d’un comissionat per treballar per la cohesió social o la gestió compartida d’alguns equipaments públics.

El president d’Esquerra Republicana a Barcelona, Oriol Amorós, va posar el pacte d’ERC amb els independents a Badalona com l’exemple a seguir per aturar la dreta. Durant l’acte també van intervenir membres de Reagrupament i de les JERC, un acte que es va poder seguir per d’Internet.