L’exalcaldessa Rosa Funtané amb dos regidors d’ERC Montgat en una imatge d’arxiu. Foto: Eduard Batlles / ACN

El grup municipal d’ERC ha demanat deixar “sense efecte” les atribucions com a membre del govern de l’Ajuntament de Montgat que es van fer en favor de l’exregidor de Ciutadans, Luís Antonio Fariña, actualment no adscrit. La formació liderada per l’exalcaldessa Rosa Funtané interpel·la directament l’alcalde Andreu Absil perquè “actuï” i compleixi amb la recent sentència del Tribunal Suprem que impedeix que els “trànsfugues” assumeixin càrrecs o que percebin retribucions que impliquin “millores personals, polítiques o econòmiques”.

En un comunicat, els republicans consideren que l’actual regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Luis Antonio Fariña, no hauria de poder optar a dirigir una àrea de govern del consistori i que les retribucions assignades com a membre de l’executiu han estat cobrades “indegudament”. Des d’ERC apunten que la renúncia de Fariñas com a cap de llista de Ciutadans va ser “determinant” perquè prosperés fa un any la moció de censura que va apartar de l’alcaldia Funtané, la candidata més votada a les últimes eleccions municipals.

“El transfuguisme és una xacra que desvirtua i desacredita la política i l’allunya de la ciutadania. Lamentem profundament que aquests fets es produeixin a Montgat i, a més, es justifiquin sense cap vergonya per part de l’actual govern municipal format pel PSC, Junts, SOM i el regidor no adscrit”, assenyala al respecte Funtané.