El Ple de desembre a l’Ajuntament de Tiana. Foto: Aj.

L’executiu encapçalat per Marta Martorell va evitar la reprovació del portaveu del PSC, Albert Sales, per les polèmiques declaracions sobre l’accessibilitat que va fer al Ple del passat 3 de novembre. En la sessió celebrada aquest dimarts, els grups d’ERC i JxCat van votar en contra de la proposta presentada per Junts per Tiana en considerar que unes manifestacions “desafortunades” no poden esquitxar la “sensibilitat” amb la que treballa el regidor socialista i que el mateix implicat ja havia demanat perdó al respecte.

Abans de la votació, Sales va voler prendre la paraula al Ple per disculpar-se pel to utilitzat a la sessió del passat novembre perquè no va ser “l’adequat” i va assegurar que el “cansament acumulat” no va permetre que s’expressés bé. “Agreixo el to de les seves paraules i entenc que pogués tenir un mal dia, però el que va dir s’havia de reprovar. Crec que estem en el deure de fer-ho”, va respondre el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, que va assenyalar que si les polèmiques declaracions haguessin tractat sobre drets LGTBI o de les dones en comptes d’accessibilitat ja hauria dimitit i que va mostrar la seva preocupació pel “silenci” de l’alcaldessa al respecte.

A la sessió, els grups van aprovar per unanimitat un acord de suport a la declaració de l’activitat física com un bé essencial i un altre en favor del poble sahrauí. També es va donar llum verda a una proposta per reconèixer la unitat de la llengua catalana i es va ratificar el compromís de Tiana amb la infància.