Funtané i Fuentes durant la formalització del pacte. Foto: Ajuntament

L’assemblea de Montgat en Comú Podem (MCP) va decidir sumar-se al govern d’ERC divendres passat. El pacte entre comuns i republicans es va formalitzar dimarts, després de quatre mesos de negociacions per buscar un govern de majoria. Finalment, però, els comuns han estat els únics a arribar a un acord amb ERC.

El portaveu de MCP, Daniel Fuentes, assenyala a Línia Nord que van prendre la decisió d’entrar al govern com “un exercici de responsabilitat per treure Montgat del bloqueig”, tot i que espera que més endavant s’hi sumi alguna altra formació d’esquerres per arribar a la majoria de 9 regidors.

“Hi ha hagut molt bona sintonia des de l’inici. Tenim moltes ganes de treballar junts”, explica a Línia Nord l’alcaldessa Rosa Funtané. El govern té a partir d’ara set regidors (cinc d’ERC i dos dels comuns), a dos de la majoria.

Fuentes es converteix amb aquest pacte en primer tinent d’alcalde i en regidor delegat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic, manteniment de la via pública i parcs i jardins. Per l’altra banda, Simón passarà a encarregar-se de les àrees d’acció social, gent gran, polítiques de gènere i salut.