El líder d’ERC a Badalona, Alex Montornès. Foto: ERC Badalona

El grup municipal d’ERC a Badalona s’ha desmarcat de la proposta que Guanyem va traslladar ahir al PSC durant la reunió a cinc bandes entre les forces d’esquerres de la ciutat. Segons informen en un comunicat, els republicans desconeixien fins al moment de la reunió el contingut de l’oferta i, per tant, no l’assumeixen com a pròpia.

El líder de la formació republicana, Alex Montornès, considera inacceptables les “filtracions constants” que s’han anat succeint al llarg de les negociacions que Guanyem, ERC, PSC, comuns i JxCat han celebrat per tal d’arribar a un acord que no entregui en safata de plata l’alcaldia al Partit Popular de Xavier García Albiol. “Hem arribat a un punt en què qualsevol deliberació interna, qualsevol debat es filtra i a vegades acompanyat de fake news. És el moment de dir prou, no podem acceptar aquesta forma de fer política, cap alcaldia justifica això”, assenyala Montornès, que emplaça les diferents formacions implicades a generar un espai de confiança sense focus ni pressió mediàtica on resoldre la situació de forma “honesta i sincera”.

En la mateixa línia també s’ha pronunciat el grup municipal de Badalona En comú Podem, que lamenta que les filtracions no acordades han dificultat fins ara l’avenç del diàleg per conformar un govern ampli d’esquerres on “tothom jugui un paper complementari”.