El Ple telemàtic de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet d’aquest dilluns. Foto: Ajuntament

El grup municipal d’ERC ha denunciat la intenció del govern local d’augmentar fins al 26% el sou de dues assessories d’alcaldia de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La modificació ha estat aprovada aquest dilluns malgrat els vots en contra de l’oposició en el ple extraordinari convocat per ratificar el Pacte local entre totes les formacions amb l’objectiu de combatre la crisi el coronavirus.

Segons detallen els republicans en un comunicat, la retribució dels assessors en la direcció de polítiques d’Alcaldia i en la direcció de polítiques d’Igualtat i LGTBI passen amb aquest acord de 60.000 a 71.489 euros i de 48.000 a 65.368 euros, fet que suposaria un augment salarial del 19,1% i el 26,5% respectivament. Des d’ERC consideren que la modificació és “desproporcionada” -sobretot tenint en compte l’actual context social i econòmic- i que xoca frontalment amb la imatge que aquest govern vol projectar amb el pacte establert amb la resta de grups per a la recuperació del municipi.

A més, la formació posa en relleu que al consistori colomenc la ràtio de treballadors per cada 1.000 habitants ja és de 23 empleats amb una inversió de 163 euros per veí, unes xifres bastant per sobre d’altres ajuntaments similars, que presenten un nombre mitjà de 30 treballadors amb una inversió de 67 euros per resident.