Un grup de voluntaris recull lots d’aliments per repartir-los entre les famílies vulnerables de la ciutat. Foto: Plataforma Sant Roc Som Badalona

Els grups municipals d’ERC i Guanyem han tornat a reclamar la posada en marxa de mesures socials per tal de pal·liar els efectes que la crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus està tenint en els col·lectius més vulnerables.

En un comunicat, els republicans demanen al govern del PP que convoqui la Comissió dels Serveis Socials una taula de treball que agrupa l’executiu, l’oposició i els diferents actors i entitats locals del sector- per tal de consensuar iniciatives per “injectar recursos” a totes aquelles famílies afectades que han vist reduïda gairebé a zero les seves fonts d’ingressos principals. “És urgent reactivar un pla d’emergència social per pal·liar els efectes de la greu crisi sanitària, social i econòmica que estan patint els badalonins i les badalonines; oferint els recursos necessaris a la ciutadania, més enllà de la situació d’emergència actual”, hassenyalava al respecte la president del grup d’ERC, Anna Maria Lara.

Pel que fa a Guanyem, la formació liderada per Dolors Sabater ha aprofitat l’últim dia de repartiment de menjar de la Xarxa Solidària de Badalona per visibilitzar la feina d’aquest grup de voluntaris, que ha distribuït gairebé 500 àpats diaris durant els últims mesos. “No podem permetre que hi hagi famílies passant gana. Exigim solucions immediates”, apuntava Sabater.