Dissabte passat la plaça de la Vila estava ocupada per detractors i defensors del Partit Popular. Creu que la ciutat està polaritzada?

No, això demostra la pluralitat de la població. Si les expressions de sentiments es transmeten amb correcció, no tinc cap problema.


Unificar les dues Badalones és una de les seves preocupacions?

Sí. Badalona té dues realitats, el que passa al Centre i el que passa als barris allunyats, on hi ha problemes de destructuració social. Intentaré que les dues realitats s’acabin convertint en una única.


Badalona ha estat moneda de canvi?

No, crec que és una lectura erronia. Qui pensa així li hauria de preocupar més que s’hagués imposat un pacte de perdedors.


Un govern d’11 regidors és dèbil?

En absolut. Serà fort. Tenim molt clares les prioritats que necessita Badalona.


Li agradaria incorporar algun company de viatge?

El camí es fa caminant, però busco la complicitat de la resta de formacions polítiques. Si al llarg de la legislatura hi ha entesa, m’agradaria que es pugués incoporar CiU. No és el nostre objectiu, però si tenim coincidències m’agradaria treballar plegats en un model de ciutat. Hi ha moltes coses en què coincidim.


Falcó va posar algunes condicions, com mantenir el Consorci Badalona Sud o algunes polítiques, com els plans d’entorn…

Nosaltres esperem mantenir el Consorci, però també depèn de la Generalitat de Catalunya. Un alcalde nou no ha d’arrassar amb tot, mantindré les coses positives que ja hi són i faré les noves que cregui convenient.


Què s’ha fet bé en la darrera legislatura?

En política cultural s’ha fet una bona feina. També en medi ambient i algunes actuacions en matèria d’urbanisme o seguretat. En termes generals sempre hi ha coses que es fan bé. Les meves prioritats, però, no són les mateixes que el govern anterior.


Ja s’ha reunit amb la policia local i els comerciants?

Són les meves prioritats. Els principals problemes de la ciutat són la crisi econòmica i els problemes d’insegurat.  En tot cas, per questions de procediments no tindré govern fins d’aquí dues o tres setmanes. Em reuniré amb empresaris i comerciants per elaborar un pla de xoc.


Com dividirà el nou govern?

Hi haurà quatre grans àmbits que permetran simplificar l’estructura. Hi haurà regidories comunes. Per exemple, ara una tindrà Promoció Econòmica, Comerç i Turisme. Aquesta serà una de les principals àrees. Una altra aglutinarà Educació i Esports.


Quines mesures ens pot avançar?

Encara ho hem d’estudiar. Reduirem tinences alcaldia, regidories, càrrecs direcció, càrrecs de confiança i posarem ordre en l’entramat empresarial de l’ajuntament… Hem de donar el millor servei però estalviar fins l’últim euro. No pot ser que per a la mateixa feina hi hagi fins a quatre caps de departament, com està passant ara. La ciutadania notarà una millora de la gestió pública.


Quan entraran en vigor?

Necessitem marge per modificar l’estructura, així que ens prendrem el nostre temps. Encara queden unes quantes setmanes per dissenyar el nou model.


I quants anys necessita vostè per canviar la ciutat?

Una legislatura no és suficient, però eternitzar-se en el càrrec no és positu. Sóc partidari de no mantenir-me més de 8 anys com alcalde.


Quan podrem començar a notar  el canvi?

En els propers mesos. M’agradaria que quan tornem de vacances els ciutadans jo ho percebin.


Hi haurà llibres de text gratuïts al setembre?

És la meva voluntat, però no sé si al setembre. Serà complicat, ja que encara no conec les finances de l’ajuntament, però sí puc afirmar que és un compromís del govern.


Tem trobar-se el calaix més buit del que preveia?

Em temo que la situació no és per tirar cohets, però vull deixar clar que els compromisos de govern que vaig adquirir es compliran. Els barris oblidats seran dignificats i els llibres de text seran de franc. Ara cal saber com ho fem i quan.


Quan tindrem els resultats de l’auditoria?

No ho sé, però serà de les primeres mesures que prengui els propers dies. Crec que triguen un mes o dos, però la farem segur.