Una de les protestes per reclamar la finalització del parc de Can Zam. Foto: ERC Gramenet

Una vintena d’entitats locals han presentat conjuntament aquesta setmana al·legacions al projecte de reforma del parc de Can Zam impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. En el document registrat dimarts al consistori, les diferents agrupacions reclamen modificar l’actual plantejament per tal de continuar avançant en la conformació d’un parc “urbà, verd i frondós” i així evitar la consolidació de l’espai com un escenari per a la celebració d’esdeveniments de gran format.

La presentació de les al·legacions ha estat liderada per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, que en un comunicat qualifica d'”insuficient” la proposta de l’executiu encapçalat per Núria Parlon, tant pel que fa a la “superfície afectada” com pel “volum d’actuacions” previst. “En el projecte presentat no es tracta el parc en conjunt, sinó que únicament es parla de l’espai que avui es destina a la celebració de macroesdeveniments”, apunta l’entitat, que considera que la iniciativa actual “trenca la unitat” de l’espai i podria incomplir amb la normativa vigent.

En concret, des de la plataforma posen èmfasi en un dels punts d’aquest projecte on es fa referència a l’habilitació d’una zona central anomenada “clariana polivalent”, que es destinarà a la “celebració d’esdeveniments”. “Considerem que és un eufemisme per consolidar un espai per la celebració de grans esdeveniments en detriment del propi parc. Aquesta posició de la clariana polivalent ens sembla que no respon a cap pla d’usos urbanístic vigent”, assegura l’entitat.