Manifestació en suport als afectats per l’incendi de la nau del Gorg organitzada el passat 12 de desembre. Foto: Mar Martí / ACN

Una vintena d’entitats de Badalona han firmat un comunicat conjunt on denuncien falta de “voluntat real” per part del govern del PP a l’hora de donar resposta a la situació dels afectats per l’incendi de la nau del Gorg. Les agrupacions reclamen garantir i “agilitzar” l’accés a l’empadronament de les persones migrants i reproven la “continua criminalització de la pobresa” del discurs de l’alcalde Xavier García Albiol.

El manifest emplaça totes les administracions implicades a treballar per realitzar l’acompanyament dels afectats i per trobar alternatives d’habitatge estables més enllà dels 30 dies garantits en un alberg com a mesura d’urgència. “Cal combatre l’emergència habitacional i també la pobresa energètica, garantint els drets humans fonamentals com són l’accés universal a l’aigua potable i a l’energia per part de col·lectius tan vulnerables i invisibilitzats”, assenyalen les entitats, que consideren que en casos com aquest s’hauria d’aplicar una “regularització extraordinària per causes humanitàries” que permetés l’empadronament i l’accés a atenció sanitària.

Les organitzacions també creuen que cal reforçar els recursos materials i humans a disposició dels Serveis Socials Municipals i de l’Oficina Local d’Habitatge sobretot en un context de pandèmia com l’actual, on augmenten les desigualtats socials i les persones en situació de pobresa severa.