Les Tres Xemeneies de Sant Adrià en una imatge recent. Foto: A.R.

Prop d’una trentena d’entitats de la zona del Besòs han signat un manifest per reclamar la creació d’un gran parc a les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs. Les agrupacions insten la Generalitat a aturar el pla que ha de definir el futur de l’àmbit de l’antiga central tèrmica en considerar que es tracta d’una operació “d’especulació urbanística” que no fa “justícia social” amb el territori.

“El litoral necessita la creació d’una gran zona verda metropolitana que ajudi a regenerar ecològicament l’espai natural de la desembocadura del riu i les platges que l’envolten. Cal aprofitar l’oportunitat que representen els nous usos de l’antiga central com a veritable motor i revulsiu per reactivar l’activitat econòmica i industrial propera”, s’apunta en el document, on es remarca la importància de descontaminar la zona i de preservar els valors patrimonials històrics i socials de les Tres Xemeneies.

L’impuls del manifest implica també la creació d’una nova plataforma sota el nom d’Entesa per a un gran parc litoral al Besòs per tal d’agrupar sota un mateix paraigua les diferents entitats signants. Entre les agrupacions que participen de la iniciativa hi ha associacions de Sant Adrià, Badalona, Santa Coloma de Gramenet o Montcada i Reixac.