Veïns de 23 barris de la ciutat s’adhereixen a un nou manifest. La Comissió de ciutadans de la Badalona Real ja ha aconseguit prop de 2.000 firmes en menys d’una setmana.

Mari Cazorla, Tomás Hurtado i Mari Villar repassen algunes qüestions sobre el manifest. Redacció

No neix amb la intenció de contrarretar els nombrosos manifestos unitaris que s’han creat els darrers mesos a la ciutat però els impulsors del document asseguren que els problemes que viuen als seus barris els ha fet alçar la veu. No es presenten sota cap paraigües polític ni amb el suport de cap entitat malgrat que els conviden a tots ells a afegir-se al text que han anomenat “Manifest ciutadà contra la delinqüència, l’incivisme i a favor de la convivència i de la seguretat”. Una capçalera molt llarga que segons Tomás Hurtado, “no pretén crear alarma social, entre d’altres coses, perquè aquesta ja existeix en alguns barris de Badalona com Artigues o Sant Roc”. Per aquest motiu, centren el seu discurs en una millor aplicació de l’ordenança de civisme que segons Mari Cazorla, “no s’està aplicant de la manera més adequada”. Els veïns que han decidit tirar endavant el manifest admeten haver parlat amb l’Ajuntament de Badalona però consideren que se senten “abandonats i desprotegits” per l’administració local.

Asseguren que parlen “de veïns i no de nacionalitats” per evitar caure “en conflictes racials” i demanen, sobretot un major control d’una delinqüència “creixent malgrat les dades que dóna el consistori”. Mari Cazorla, qui va intervenir en el darrer Ple Municipal com a representant de la nova Associació de Comerciants de Sant Mori de Llefià, assegura que “si s’ha detectat un descens dels robatoris i delictes menors és perquè la gent no denuncia”. De fet, el consistori ha reiterat durant les últimes setmanes a la ciutadania que no dubti a posar-se en contacte amb la Guàrdia Urbana si detecta qualsevol problema.

“Hi ha dones que tenen por d’anar per alguns carrers”, assegura Mari Cazorla, qui a banda d’aplicar les sancions d’una manera més efectiva, no dubta en una aposta més ferma per les polítiques de convivència i, d’aquesta manera, “evitar situacions com les que vivim en alguns carrers”.

La Comissió de Ciutadans de la Badalona Real també posa èmfasi en la necessitat de “tenir un major control en la concessió de llicències dels locals comercials i en les inspeccions periòdiques d’alguns establiments”. Segons expliquen, hi ha “un bon nombre de locals que presenten moltes irregularitats i no han estat clausurats o sancionats per les autoritats”.