protesta guàrdia urbana

Una de les últimes protestes, el 21 de desembre. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Una protesta del sindicat Plataforma Sindical Unitària (PSU) a les portes de l’edifici del Viver el passat dia 18 va impedir que aquesta dependència municipal oferís els serveis habituals, segons va explicar el consistori, a causa de la protesta.

L’endemà, la secció sindical de SIP-FEPOL, va emetre un comunicat en què es desmarcava de les protestes del PSU. “Aquestes mobilitzacions amb estranys interessos personals estan provocant malestar i divisió entre la plantilla i, a més a més, un perjudici a la ciutadania a la qual servim”, resava el comunicat.

La resposta del PSU no es va fer esperar i, a través de Twitter, van assegurar que SIP-FEPOL “treballa en contra del que demana la majoria de la plantilla (…), i viu de la mentida i la manipulació per servir el govern municipal i els comandaments de la Guàrdia Urbana”.

El darrer episodi de confrontació va tenir lloc durant el sorteig de la Copa del Rei de Bàsquet, celebrat al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) dilluns passat. El sindicat PSU va aprofitar la importància de l’acte per manifestar-se a les portes del BCIN, i l’Ajuntament va enviar dispositius de la policia local per vigilar la protesta. Segons va dir el grup municipal del PP en un comunicat i el sindicat PSU, la ciutat es va quedar sense policia local aquell matí perquè el consistori va enviar “les úniques patrulles disponibles a controlar una concentració dels mateixos policies”. L’Ajuntament no va trigar a desmentir-ho, assegurant que la policia va assistir un accident de trànsit aquell mateix matí.