Enquesta eleccions 2023

Enquesta sobre els resultats de les eleccions municipals de 2023 a Badalona. Foto: Numeral8

Una enquesta feta a Badalona per l’empresa Numeral8, i a la qual ha tingut accés Línia Nord, mostra el possible escenari que podrien deixar les eleccions municipals del 28 de maig. A tres setmanes de les eleccions, sembla que la situació a Badalona no canviaria gaire respecte del 2019, excepte en algun cas concret.

El repte del Partit Popular de Xavier Garcia Albiol d’aconseguir la majoria absoluta s’esvairia si es miren els resultats que projecta l’enquesta. Això si, guanyaria les eleccions i repetiria el mateix nombre de regidors que el 2019 (11), però lluny dels 14 de la majoria absoluta. Albiol obtindria un suport del 37,5%.

En segon lloc, el PSC aconseguiria entre 6 i 7 regidors (21,4% dels vots). És a dir, els socialistes tindrien la possibilitat de sumar-ne un més respecte del 2019 i després d’un any i mig d’haver ostentat l’alcaldia. D’altra banda, ERC protagonitzaria la principal crescuda de regidors respecte del mandat actual, ja que els doblaria (de 3 a 6), amb un suport del 19,5%.

Pel que fa a Badalona En Comú Podem i Junts es mantindrien estables, revalidant els 2 regidors i 1 regidor respectivament que van assolir el 2019.

Guanyem, el partit que més vots perdria

Pel que fa a la formació municipalista de Guanyem, que es presenta a les eleccions conjuntament amb Esquerra Unida i Alternativa perdria, precisament, aquells regidors que sumaria ERC. De 4 passaria a només 1 o, fins i tot, es podria quedar sense representació política a l’Ajuntament. L’enquesta li pronostica un suport del 5,1%, quan la barrera per obtenir representació és del 5%.

Vox, Ciutadans i Valents, per la seva banda, no serien capaços d’aconseguir cap regidor.

Tripartit a la vista?

Segons l’enquesta, els resultats de les eleccions permetrien de nou una aliança d’esquerres per governar la ciutat i evitar l’alcaldia d’Albiol. En aquest cas, el govern podria formar-se amb només tres partits (PSC, ERC i Badalona En Comú Podem) que sumarien els 14 regidors de la majoria absoluta sense la necessitat de comptar amb Junts, que ha estat fins ara un dels socis de govern. Guanyem