Veïns i veïnes de La Mina es van manifestar dissabte. Foto cedida

Prop d’un centenar de veïns del bloc Venus de La Mina es van manifestar dissabte per denunciar que Endesa va tallar el subministrament elèctric de fins a 120 llars, prop de la meitat de tot l’edifici, entre les quals hi havia 80 famílies vulnerables.

Segons el relat dels veïns, els tècnics d’Endesa haurien arribat divendres, acompanyats pels Mossos d’Esquadra, a desinstal·lar els comptadors, sense tenir en compte que moltes eren famílies ateses pels Serveis Socials.

La portaveu dels veïns del bloc Venus, Paqui Jiménez, assenyala que dilluns es van reunir amb l’alcalde Joan Callau i treballadors socials del consistori per denunciar la situació, però assegura que l’Ajuntament s’ha compromès a ajudar a regularitzar l’accés al subministrament elèctric només a aquelles famílies que ja són ateses pels Serveis Socials. “La resta s’haurà de buscar la vida com pugui”, apunta.

SEQÜELES DE SANT ROC
Jiménez explica que l’empresa va argumentar que a causa de l’incendi que va tenir lloc el 5 de gener a Sant Roc (Badalona), ara han de tallar automàticament la llum de “tots els edificis que ells considerin que estan en perill”.

Els veïns, però, critiquen el procediment que fa servir Endesa, ja que asseguren que primer haurien de contactar amb els Serveis Socials per no treure el comptador a les famílies vulnerables. Jiménez demana a l’empresa que perdoni els deutes a les famílies que es vulguin regularitzar. “Si volen que la gent es legalitzi, hauran de donar facilitats”, argumenta.

Jiménez denunciarà l’actuació d’Endesa davant del Síndic de Greuges, per exigir que respectin la llei de pobresa energètica.