Mur Eduard Maristany

El mur d’Eduard Maristany vist des de les Tres Xemeneies. Foto: Ajuntament

Les obres per enderrocar el mur que flanqueja les Tres Xemeneies s’iniciaran durant aquest 2022. Així ho ha confirmat aquesta setmana el consistori badaloní, que preveu que arrenqui el procés abans del 2023 i un cop conclosos els treballs de trasllat de la línia d’alta tensió  que Endesa començarà aquest mes de març. La recol·locació d’aquesta xarxa de subministrament, d’uns 14 metres des de l’actual mur cap a l’interior dels terrenys de l’antiga central tèrmica, és essencial per poder fer realitat la llargament reclamada ampliació del carrer Eduard Maristany, que podria estar enllestida la primavera de l’any vinent.

Segons informa el govern local en un comunicat, aquesta setmana s’han aprovat els darrers tràmits amb la companyia elèctrica que han de permetre reformar aquesta via que connecta Sant Adrià de Besòs amb Badalona. D’aquesta manera, l’administració fa un pas més en el conveni urbanístic amb els propietaris dels terrenys de les Tres Xemeneies signat el passat juliol sota el mandat de Xavier García Albiol.

La previsió és que les obres d’enderroc del mur i la reurbanització d’aquest tram de 185 metres de longitud del carrer Eduard Maristany s’allarguin uns quatre o cinc mesos. El pressupost de l’actuació –que ampliarà les voreres de 9 a 21 metres d’amplada– és de gairebé un milió d’euros.