Un dels rètols reivindicatius penjats per la plataforma. Foto: Fampas Gramenet

Els carrers del nucli antic de Santa Coloma de Gramenet van aparèixer dijous de la setmana passada encartellats amb consignes reivindicatives. L’original iniciativa impulsada per la Plataforma Salvem el Barri Antic tenia l’objectiu de reclamar la pacificació de la zona de la Ciutat Vella i la instal·lació de més espais verds, unes demandes que fa temps que estan sobre la taula del consistori encapçalat per Núria Parlon.

L’acció de protesta, però, va resultar en alguns casos extremadament efímera. Segons denuncia la plataforma, molts dels rètols que es van penjar durant la nit de dimecres ja havien estat retirats dijous de bon matí, només unes hores després de l’encartellada reivindicativa. “Sorprèn la rapidesa en censurar la reclamació veïnal per part d’alguns i la lentitud o la manca d’interès per fer de la ciutat un espai més amable. Les peticions per a l’Ajuntament són molestes, però per a l’entitat són necessàries. No es deixaran de fer encara que alguns intentin esborrar-les coartant la llibertat d’expressió”, assenyalava contundent l’agrupació en un comunicat on apuntava que la iniciativa es podria estendre pròximament a altres barris del municipi més enllà del nucli antic.

Entre els diferents missatges impresos en els rètols i repartits per carrers cèntrics com el de Vistalegre o el de Josep Pedragosa i Banús hi havia consignes crítiques farcides d’un humor àcid com “Voreres transitables només si camines de costat” o “Zones verdes pel barri. Si les trobes, premi”.