La consellera Vergés i l’alcalde Pastor visitant el CUAP. Foto: Generalitat

El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Badalona, que va entrar en funcionament dilluns, donarà servei a 300.000 pacients del Barcelonès Nord i del Baix Maresme. L’equipament, situat a les mateixes instal·lacions del CAP Doctor Robert, ofereix cobertura urgent durant les 24 hores del dia, superant així els horaris dels CAP.

El centre s’ha creat per atendre les urgències de mitjana i baixa complexitat, de manera que ha de servir per reduir el volum de pacients dels serveis d’urgències de l’Hospital Municipal i l’Hospital Germans Trias i Pujol, els dos de referència.

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, considera que amb el CUAP “es resol un dèficit històric que fins ara patien Badalona i el Barcelonès Nord en el seu conjunt”. És el que va dir divendres passat durant l’acte d’inauguració del centre, al qual també va assistir l’alcalde Àlex Pastor. Tots dos van visitar les noves instal·lacions, on ja treballen 24 professionals: tretze metges i onze infermers. A més, diferents metges de família del territori hi fan guàrdies.

L’entrada en funcionament d’aquest servei arriba a l’inici de la temporada d’hivern, època en què “hi ha un 6% més d’activitat a urgències”, segons la consellera. Així, preveu que amb el nou centre es pugui “contribuir a millorar els fluxos assistencials” d’aquest període de l’any. De fet, es tracta d’una mesura inclosa dins del Pla d’Hivern i del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya.

A més de donar servei als badalonins i badalonines, el CUAP atendrà els habitants de Sant Adrià, Tiana, Montgat, Alella, El Masnou i Teià.